Je rozdíl v superpotravinách v podobě čaje a kávy?



Čajem léčíme nachlazení, pijeme ho, když se chceme zahřát nebo jen proto, že nám chutná. Pomáhá však nějakým způsobem našemu metabolismu? Ano, blahodárné účinky jeho popíjení jsou lidstvu známé prakticky odnepaměti. Dlouhé dynastie asijských panovníků budiž důkazem.

Způsob sklizně je klíčový

Proč je zelená káva nebo čaj tak nenahraditelnou součástí vyváženého příjmu důležitých látek pro náš organismus? Odpověď je překvapivě docela prostá. Hlavním trumfem je samotný způsob jejich výroby a úpravy bezprostředně po sklizni. Její výběr se nám pak odvděčí v podobě prevence onemocnění srdce nebo snížení hladiny cholesterolu.
Nutná je však (jako u všeho) pravidelná konzumace. Přesněji řečeno nejlépe každý den.

Doporučené články